Principală  —  Ştiri  —  Social   —   [Foto-Reportaj] Hora Moldovei, la 24…

[Foto-Reportaj] Hora Moldovei, la 24 de ani de independență

Oamenii s-au adunat de Ziua Independenţei, 27 august, în Piaţa Marii Adunări Naţionale pentru a sărbători 24 de ani de la semnarea Declaraţiei de Independenţă. Cei veniţi au cântat şi s-au prins în horă alături de colectivele folclorice invitate la sărbătoare.

Veselie, tradiţie, obiceiuri, culori şi voie bună – asta au prezentat la „Parada Portului Popular” colectivele folclorice care ne-au dus faima în întreaga lume.

Tot în cadrul evenimentului, Monica Babuc, ministra Culturii, a declarat că: „cu 24 de ani în urmă, acest popor a avut deschiderea către libertate. În toți acești ani am avut parte atât de bucurii și realizări, cât și de tristeți și de eșecuri. Astăzi, ca niciodată, suntem ghidați de tristeți și de eșecuri, dar nu trebuie să uităm că în urmă cu 24 de ani știam că marele valori ale noastre naționale: limba română, folclorul și cultura noastră populară, erau păzite pe la colțuri și erau stigmatizate de ideologia sovietică și comunistă de atunci și numai datorită înaintașilor noștri, care au marcat cu litere de aur istoria neamului nostru ziua de 27 august, astăzi putem vedea în fața și în inimile noastre Tricolorul, putem vorbi nestingherit limba română și putem purta costumul nostru popular”.

„Odată cu obținerea Independenței noi am încetat să mai fim supuși și am devenit un partener egal pentru celelalte țări ale lumii”, a menționat Nicolae Timofti, președintele R. Moldova.