Principală  —  Ştiri  —  Social   —   FOTO/ Ploile au făcut prejudicii…

FOTO Ploile au făcut prejudicii în mai multe raioane din țară. IGSU: Au fost afectate culturi agricole

Imagine-simbol

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) al MAI anunță că în câteva gospodării din raioanele Ocnița, Soroca, Ungheni, Dondușeni, Criuleni, Leova, Sângerei și UTA Găgăuzia, mai multe hectare de culturi agricole au fost afectate de ploi pe parcursul zilei de 16 iunie.

Potrivit IGSU, în localitatea Văleni, raionul Cahul, pompierii Unității de salvatori din Giurgiulești au pompat apa care a pătruns în 10 gospodării.

„Angajații IGSU au utilizat motopompele din dotare și au eliberat beciurile și subsolurile de apa care a pătruns în urma precipitațiilor. La fața locului au lucrat 3 autospeciale de intervenție și 4 motopompe. De intervenția pompierilor a fost nevoie în câteva gospodării din raioanele Telenești, Florești, Ungheni dar și UTA Găgăuzia. Tot precipitațiile au făcut prejudicii în raioanele Ocnița, Soroca, Ungheni, Dondușeni, Criuleni, Leova, Sângerei și UTA Găgăuzia, unde mai multe hectare de culturi agricole au fost afectate. La fața locului lucrează Comisiile pentru situații excepționale în vederea estimării pagubelor materiale”, se arată într-o notă informativă.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență, în ultimele 24 de ore, angajații IGSU au intervenit în 30 situații de risc.

Foto: IGSU

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis pentru miercuri, 16 iunie, cod galben de instabilitate atmosferică pe întreg teritoriul R. Moldova. Avertizarea a fost valabilă pe parcursul întregii zile.

În urma ploilor înregistrate pe teritoriul R. Moldova, în perioada 14-15 iunie, în mai multe raioane din țară au fost înregistrate prejudicii. Potrivit informațiilor prezentate de către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU), cel mai afectat a fost raionul Ungheni, unde 65 de hectare de culturi agricole au fost distruse.