Principală  —  IMPORTANTE   —   FOTO/ Ploaia de marți a…

FOTO Ploaia de marți a distrus drumurile unui sat din Leova: „Încă așa ceva nu am văzut, catastrofă”

Ploaia de marți, 29 septembrie, a distrus mai multe drumuri din satul Covurlui, raionul Leova.

Secretara Consiliului sătesc Covurlui, Olga Iftodi, a declarat pentru ZdG că a fost afectat și drumul principal, construit încă în anul 1992 și plombat acum șase ani, când a fost cheltuită suma de 800 de mii de lei, „d-apoi închipuiți-vă acum câți bani vor fi necesari”.

Ea a menționat că au fost distruse o treime dintre drumurile din sat, iar din fotografiile publicate pe pagina de Facebook a localității se vede că cele mai afectate au fost cele reparate recent.

„Am 40 de ani de când locuiesc aici, dar încă așa ceva nu am văzut. Ne-a distrus satul, aveam un drum, mă bucuram că biata lume are măcar de pietriș și ni l-a luat, l-a spălat tot și ni l-a adus la primărie. Acum ne gândim cum să strângem nămolul din jurul primăriei, am venit toți cu lopețile la lucru. (…) Parcă era pe mare icebergul, venea apa dintr-o parte și din alta, sărea în sus, catastrofă”, a afirmat Iftodi pentru ZdG.

Aceasta susține că au fost făcute demersuri către președintele raionului, a fost ieri și deputatul Ghenadie Buza, reprezentanți de la Situații excepționale. „tragem nădejde”.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=183821059922229&id=100731664897836 https://www.facebook.com/ghenadie.buza/posts/691994531425656

Mai multe zone ale R. Moldova au fost afectate în urma inundațiilor de marți, 29 septembrie.