Principală  —  Ştiri  —  Social   —   FOTO/ La Edineț a fost…

FOTO La Edineț a fost inaugurat laboratorul de testare PCR din cadrul Secției de diagnostic de laborator a Centrului de Sănătate Publică Edineț

Sursa foto: Biroul OMS în R. Moldova/ Facebook

Biroul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) în R. Moldova anunță că vineri, 14 ianuarie, la Edineț a fost inaugurat laboratorul de testare PCR din cadrul Secției de diagnostic de laborator a Centrului de Sănătate Publică Edineț.

„Echipamentele vor asigura procesul de realizare a investigațiilor de laborator, evidența și stocarea bunurilor, a reactivelor PCR și consumabilelor, în condiții de biosiguranță, inclusiv gestionarea deșeurilor rezultate din activitatea de laborator”, se arată într-o notă informativă a Biroului OMS în R. Moldova.

Laboratorul din Edineț este parte a sistemului informațional a rețelei celor 10 laboratoare ale Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP).

Potrivit Biroului OMS din R. Moldova, extinderea capacităților de diagnostic la nivel raional prin tehnici de biologie moleculară pentru determinarea virusului SARS-CoV-2 s-a realizat cu suportul Consiliului raional Edineț și ANSP, care au efectuat lucrările de reparație și amenajare a spațiului și al partenerilor de dezvoltare – Organizația Mondială a Sănătății, USAID, Uniunea Europeană și Banca Mondială, care au echipat laboratorul cu echipamente performante, inclusiv frigidere, distilator și autoclav, consumabile și reactive pentru implementarea metodei PCR și echipamente IT.