Principală  —  Ştiri  —  Social   —   FOTO/ „Justiție pentru Ana-Maria”. A…

FOTO „Justiție pentru Ana-Maria”. A început manifestația din PMAN

Sursa foto: ZdG

Mai mulți oameni s-au adunat marți, 23 aprilie, în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN), la o manifestație publică pentru „a cere dreptate pentru Ana-Maria”, tânăra de 19 ani care a fost găsită decedată în extravilanul satului Chițcanii Vechi, raionul Telenești, la 8 zile după ce a fost anunțată dispărută.

Evenimentul este organizat de Coaliția Națională „Viața fără Violență”.

Participanții la manifestație au venit cu pancarte pe care scrie: „Justiție pentru Ana-Maria”; „În tăcerea voastră, ei ne ucid pe noi”; „O dată la 5 minute, o femeie moare din cauza violenței”.

Sursa foto: ZdG

Potrivit surselor ZdG, cauza prealabilă a decesului tinerei de 19 ani din Orhei, este traumă cranio-cerebrală deschisă. Surse ale ZdG au declarat că pe corpul tinerei însărcinate au fost depistate mai multe semne de tortură.

Atenție, informațiile vă pot afecta emoțional!

Surse ale ZdG au enunțat că a fost stabilită cauza decesului tinerei de 19 ani, însărcinată în 7 luni. Moartea acesteia a survenit din cauza traumei cranio-cerebrale deschise. Tânăra ar fi fost lovită de mai multe ori cu un obiect dur, contondent. Totodată, pe corpul tinerei, au fost depistate semne de tentativă de sufocare și urme de tortură (multiple arsuri de țigară pe mâini). La brațul stâng au fost depistate și înțepături de la seringă.

Tânăra ar fi fost supusă și violenței sexuale.

Corpul neînsuflețit al tinerei de 19 ani, dispărută la 12 aprilie 2024 în municipiul Orhei, a fost depistat la 20 aprilie 2024, în extravilanul satului Chițcanii Vechi, raionul Telenești.

Tot la 20 aprilie 2024, Procuratura raionului Orhei a pornit urmărirea penală pentru omorul intențional al unei femei gravide (art.145 alin.(2) lit. e) din Codul penal).