FOTO/ Grupul de 32 de medici și paramedici din R. Moldova continuă misiunea de acordare a suportului sistemului medical din România în lupta împotriva COVID-19
Angajații SMURD ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) continuă misiunea de acordare a suportului sistemului medical din România în lupta cu COVID-19. Pe parcursul ultimelor 24 de ore, cei 10 paramedici SMURD din R. Moldova au asistat 22 de medici din cadrul Ministerului Sănătății din R. Moldova acordând suport pacienților din România.
„Paramedicii au realizat patru transferuri inter-spitalicești a pacienților infectați cu COVID-19, în stare critică, intubați sub aparat cu aer dirijat de la Unitatea de Primire Urgențe „Sf. Spiridon” din municipiul Iași la Spitalul Mobil/modular „Sf. Paraschiva” din comuna Lețcani”, anunță IGSU.
În total, de la începutul misiunii umanitare transfrontaliere, echipa SMURD Moldova a efectuat 11 transferuri intra-spitalicești pentru pacienții români cu COVID-19, fiind acordată asistența și suportul la monitorizarea, trierea, asistența în investigare medicală și internare pentru 163 de pacienți care au fost transportați de ambulanțe.
Pe 26 octombrie curent, paramedicii SMURD din cadrul IGSU detașați în România vor continua misiunea activând în ture de 24 de ore și vor interveni în suportul sistemului medical român.
Misiunea transfrontalieră a medicilor și paramedicilor din R. Moldova va fi efectuată până pe 27 octombrie.
Un grup de 22 de medici și 10 paramedici au plecat luni, 18 octombrie, într-o misiune umanitară la spitalul modular COVID de la Lețcani, județul Iași, acolo unde s-au alăturat echipei medicale pentru tratarea pacienților infectați cu COVID-19.
Ne puteți urmări și pe Telegram, unde publicăm investigații și cele mai importante știri ale zilei, dar și pe YouTube, Facebook, Instagram și TikTok.
Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 1000 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe www.zdg.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. Preluarea integrală a materialelor ZdG se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.