Principală  —  Ştiri  —  Social   —   FOTO/ Grupul de 32 de…

FOTO Grupul de 32 de medici și paramedici din R. Moldova continuă misiunea de acordare a suportului sistemului medical din România în lupta împotriva COVID-19

Foto: IGSU

Angajații SMURD ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) continuă misiunea de acordare a suportului sistemului medical din România în lupta cu COVID-19. Pe parcursul ultimelor 24 de ore, cei 10 paramedici SMURD din R. Moldova au asistat 22 de medici din cadrul Ministerului Sănătății din R. Moldova acordând suport pacienților din România.

„Paramedicii au realizat patru transferuri inter-spitalicești a pacienților infectați cu COVID-19, în stare critică, intubați sub aparat cu aer dirijat de la Unitatea de Primire Urgențe „Sf. Spiridon” din municipiul Iași la Spitalul Mobil/modular „Sf. Paraschiva” din comuna Lețcani”, anunță IGSU.

În total, de la începutul misiunii umanitare transfrontaliere, echipa SMURD Moldova a efectuat 11 transferuri intra-spitalicești pentru pacienții români cu COVID-19, fiind acordată asistența și suportul la monitorizarea, trierea, asistența în investigare medicală și internare pentru 163 de pacienți care au fost transportați de ambulanțe.

Pe 26 octombrie curent, paramedicii SMURD din cadrul IGSU detașați în România vor continua misiunea activând în ture de 24 de ore și vor interveni în suportul sistemului medical român.

Misiunea transfrontalieră a medicilor și paramedicilor din R. Moldova va fi efectuată până pe 27 octombrie.

Un grup de 22 de medici și 10 paramedici au plecat luni, 18 octombrie, într-o misiune umanitară la spitalul modular COVID de la Lețcani, județul Iași, acolo unde s-au alăturat echipei medicale pentru tratarea pacienților infectați cu COVID-19.