Principală  —  Ştiri  —  Social   —   FOTO/ Cum a fost sărbătorită…

FOTO Cum a fost sărbătorită Ziua Europei în capitală. Program festiv pentru copii la Grădina Botanică

Colaj ZdG. Sursa foto: gov.md

În contextul Zilei Europei, Guvernul R. Moldova a organizat un program festiv dedicat copiilor, cu genericul „Celebrăm Europa împreună”. Timp de câteva ore, pe teritoriul Grădinii Botanice din capitală au fost etalate lucrările meșterilor populari și au fost organizate expoziții cu mijloace de intervenție și tehnică criminalistică, iar agenții de circulație, polițiștii de frontieră, salvatorii și pompierii au desfășurat diverse ateliere și activități pentru copii, anunță Guvernul.

De asemenea, chinologii Ministerului Afacerilor Interne (MAI) au oferit un spectacol cu patrupezii antrenați în misiuni speciale, iar programul artistic a fost asigurat de corul militar Credo. Mai mult, din cei peste 4 000 de participanți, primii 3 000 de vizitatori au primit înghețată gratuită de la angajații instituțiilor de forță, anunță Guvernul. La festivitate a participat prim-ministrul Dorin Recean și ministra de Interne, Ana Revenco.

Evenimentele dedicate Zilei Europei vor continua și pe 13 mai, în Piața Marii Adunări Naționale, iar în Orășelul European Guvernul și Parlamentul vor amenaja un cort comun în care vor explica cetățenilor cooperarea moldo-comunitară, mai anunță Guvernul.

Delegația Uniunii Europene în R. Moldova anunța zilele trecute că sub genericul UE-MOLDOVA: ÎMPREUNA MAI PUTERNICI, activitățile de Ziua Europei 2023 vor avea loc pe tot parcursul lunii mai și vor evidenția valorile și cultura UE, precum și asistența oferită de UE și statele sale membre, în beneficiul cetățenilor R. Moldova.

Anul acesta, tradiționalul Orășel European este deschis publicului din Chișinău și Leova. În capitală, Orășelul European este organizat pe 13 mai, în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN), urmat seara de un concert de excepție susținut de Marcel Ștefăneț – Ethno Republic, Opincuța Folk-Group, SATOSHI și formația etno rock Zdob și Zdub.

Delegația UE invită toți doritorii să participe la evenimentele organizate cu ocazia Zilei Europei, care vor avea loc în perioada 9-31 mai. Agenda evenimentelor este disponibilă AICI.