Principală  —  Ştiri  —  Social   —   [Foto] Aprinderea lumânărilor și depunerea…

[Foto] Aprinderea lumânărilor și depunerea florilor la Ambasada României din Chișinău

Astăzi, dis-de-dimineață, oamenii s-au adunat în fața Ambasadei României din Chișinău pentru a aprinde lumânări, a depune flori și a ține un minut de reculegere în memoria celor patru membri SMURD, care au decedat în urma prăbușirii elicopterului.

Amintim că Nicolae Timofti, pre­șe­din­tele R. Mol­dova, a sem­nat un decret prin care ziua de 3 iunie este decla­rată zi de doliu, în legă­tură cu pră­bu­și­rea unui eli­cop­ter al Ser­vi­ci­u­lui Mobil de Urgență, Rea­ni­mare și Des­car­ce­rare (SMURD), în satul Hara­gîș, raio­nul Can­te­mir, sol­dată cu pier­deri de vieți ome­nești.

Ast­fel, astăzi, 3 iunie, în toate loca­li­tă­țile țării, pre­cum și în misiu­nile diplo­ma­tice și con­su­lare ale R. Mol­dova de peste hotare vor fi arbo­rate în bernă dra­pe­lele de stat.

La ora 12.00, se va cin­sti memo­ria vic­ti­me­lor acci­den­tu­lui avi­a­tic, prin păs­tra­rea unui moment de recu­le­gere.

De ase­me­nea, se reco­mandă auto­ri­tă­ți­lor publice, între­prin­de­ri­lor și orga­ni­za­ți­i­lor să renunțe la des­fă­șu­ra­rea acțiu­ni­lor dis­trac­tive de masă, iar insti­tu­ți­i­lor mass-media să țină cont de spe­ci­fi­cul zilei la edi­ta­rea publi­ca­ți­i­lor și la for­ma­rea pro­gra­me­lor în această zi.