Principală  —  IMPORTANTE   —   Firma care a câștigat concursul…

Firma care a câștigat concursul de soluții arhitecturale pentru noul sediu al Companiei „Teleradio-Moldova”

Sursa foto: Teleradio Moldova

A fost desemnat proiectul câștigător al concursului de soluții arhitecturale pentru noul sediu al Companiei „Teleradio-Moldova”. Conform instituției publice a audiovizualului din R. Moldova, conceptul propus de compania ARHISTRAT-DECO SRL reprezintă „o abordare inovatoare și răspunde necesităților de modernizare ale Companiei „Teleradio-Moldova””.

Potrivit informațiilor publice, Biroul Arhistrat-Deco a fost înființat în 2007 de către arhitectul Vasile Stratu, licențiat în arhitectura construcțiilor civile și industriale din R. Moldova.

Anterior, „Teleradio-Moldova” anunța că opt companii şi-au prezentat viziunile asupra aspectului exterior al clădirii, pe baza unor schiţe preliminare ce li s-a oferit de către instituţia comanditară.

„Teleradio-Moldova” este în proces de refacere completă a infrastructurii sale, în condiţiile în care studiourile sale de emisie şi birourile în care lucrează angajaţii instituţiei sunt „perimate şi improprii activităţilor moderne de radio şi televiziune”. Instituţia susține că are nevoie de spaţii moderne de lucru, precum şi tehnologii şi echipamente performante, pentru a-şi îndeplini „în deplină măsură misiunea publică în corespundere cu Codului serviciilor media audiovizuale”.

În acest sens, furnizorul public de servicii media a preluat de la partenerii săi din Georgia un proiect de clădire pe care l-a adaptat necesităţilor sale.