Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Explicațiile ANSP, după ce mai…

Explicațiile ANSP, după ce mai mulți medici și pacienți din cadrul Spitalului Clinic Municipal „Sfânta Treime” s-au infectat cu noul tip de coronavirus

sursa: spital.sf.treime.md

Spitalul Clinic Municipal „Sfânta Treime” este una dintre cele mai afectate spitale din mun. Chișinău de infecția COVID-19. Acest lucru l-a confirmat șeful Agenției Naționale în Sănătate Publică, Nicolae Furtună. Potrivit lui Furtună, în spital au fost înregistrate multiple cazuri de infectare cu COVID-19 atât în rândul lucrătorilor medicali, cât și cel al personalului auxiliar. 

„Este adevărat că la spitalul Sfânta Treime sunt înregistrate mai multe cazuri de îmbolnăvire atât printe lucrătorii medicali cât și printre personalul acestei instituții. Această instituție nu este una COVID-19, dar este o instituție foarte specifică pentru Chișinău.

Acolo vin mai multe persoane ale străzii, care se internează în secțiile de toxicologie și au un statut necunoscut. Au fost înregistrate cazuri când ei au fost importatorii infecției în instituții. Acolo sunt secții de profil de pneumonii, care se concentrează din tot municipiul Chișinău și există o a doua sursă pentru infecția Covid. Și este specificul unor secții exlcusive în Chișinău, unde se internează pe urgență medicală pacient cu altă patologie și care prin coincidență face și infecția Covid. O să venim cu date concrete referitor la numărul total de persoane infectate în această instituție”, a declarat Furtună.

Furtună a menționat că va face publice până la sfârșitul zilei, datele exacte privind numărul de angajați care au fost testați pozitiv la coronavirus.

Până la ora actuală, în Republica Moldova au fost confirmate 15 453 cazuri de infecție cu noul Coronavirus, dintre care 1191 în regiunea transnistreană.

Până la ziua de azi, au fost confirmate 2348 cazuri de infectare în rândul angajaţilor sistemului de sănătate, printre care: medici-593, asistenţi medicali-929, personal auxiliar-678, farmaciști-28. Dintre aceștia, 1661 s-au tratat de COVID-19.

În total, 8765 persoane s-au vindecat de COVID-19, iar 510 au decedat.