Principală  —  IMPORTANTE   —   Șeful Delagației UE la Chișinău…

Șeful Delagației UE la Chișinău al cărui mandat se încheie la sfârșitul lunii va fi noul ambasador al UE în Azerbaidjan

Înaltul reprezentant al Uniunii Europene (UE) pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate, Josep Borrel, l-a nominalizat pe șeful Delagației UE la Chișinău, Peter Michalko, al cărui mandat expiră la sfârșitul lunii curente, pentru funcția de ambasador al UE în Azerbaidjan, se menționează într-o notă informativă.

„Este o mare onoare să fiu numit de Înaltul Reprezentant Josep Borrell ca nou șef al delegației Uniunii Europene în Azerbaidjan. Voi părăsi Chișinăul la sfârșitul acestei luni, după patru ani de lucrări la relațiile UE-Moldova, pentru a-mi începe noul mandat la Baku și pentru a lucra intens pentru cooperarea UE-Azerbaidjan”, a scris Peter Michalko pe pagina sa de Facebook.

În septembrie 2017, Peter Michalko a fost numit în funcția de șef al Delegației UE la Chișinău. Anterior, Michalko a activat în calitate de ambasador al Republicii Slovace în Republica Elenă. 

În luna mai 2017, Federica Mogherini a anunțat desemnarea a 41 de șefi de delegații UE. Tot atunci, Michalko a fost numit șeful delegației UE în R. Moldova, iar în luna septembrie a aceluiași an a venit la Chișinău.

Michalko a fost ambasadorul Slovaciei în Grecia din 2013. Între 2008 și 2009 a fost consilier al unui reprezentant special al UE pentru Moldova, notează spectator.sme.sk. La Ambasada Slovaciei la Atena, Michalko a fost adjunct al șefului de birou în perioada 2002-2006. Apoi, a fost adjunct al consilierului politic al comandantului-șef al KFOR până în 2007. La Ministerul de Externe al Slovaciei a fost șeful de departament al țărilor din sud-estul Europei și între 2011 și 2012 a fost șeful departamentului politic, scrie aceeași sursă.