Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Șefa Direcției Sănătate din cadrul…

Șefa Direcției Sănătate din cadrul Primăriei Chișinău: Situația epidemiologică din capitală este foarte gravă

Situația epidemiologică din Chișinău privind COVID-19 este foarte gravă.Declarația aparține șefei Direcției Sănătate, Tatiana Bucearschi. Aceasta a declarat în cadrul ședinței Primăriei Chișinău de astăzi, 7 decembrie că personalul medical se află la limita capacităților fizice și psihologice și că, de la începutul pandemiei, 29 de medici care activau în spitalele din Chișinău au decedat în urma complicațiilor.

„Situația epidimiologică prin COPVID-19 în municipiul Chișinău este foarte gravă. Se înregistrează o creștere continuă și uniformă. Se sporește numărul cazurilor grave și foarte grave. Starea de urgență se menține. Se menține Codul Roșu. Pe republică, avem peste 116 de mii de cazuri Covid-19 confirmate, a anunțat Tatiana Bucearschi.

Potrivit șefei Direcției Sănătate a mun. Chișinău, în capitală, până astăzi a fost raportate 42 122 de cazuri confirmate de COVID-19. Totodată, 34 919 persoane sunt declarate vindecate, iar 690 persoane au decedat în urma complicațiilor.

Referitor la situația din suburbii, cele mai multe cazuri de COVID-19 sunt confirmate în orașele Durlești, Cricova, Trușeni, Bubuieci, Băcioi.

„Vârsta persoanelor vulnerabile este de la 60 în sus, dar și din categoria 30-39 de ani”, a anunțat Tatiana Bucearschi.

Bucearschi a mai declarat că în spitalele municipale mai există doar 60 de locuri pentru tratarea bolnavilor de COVID-19. „Din cele 1042 de locuri de spital existente 982 sunt ocupate. În spitale sunt internați 55 de bolnavi în stare foarte gravă, 354 în stare gravă, 533 în stare medie, iar 40 sunt în stare satisfăcătoare”, a spus Bucearschi.

Totodată, până acum, în mun. Chișinău au decedat 29 de medici.

În tratement la domiciuliu sunt 32 328 de persoane cu formă ușoară a infecției.

Bilanțul cazurilor de COVID-19 în R. Moldova a ajuns la 116 365.  În total, 101 244 persoane au fost tratate de COVID-19, iar 2419 au decedat.