Principală  —  IMPORTANTE   —   După protestul șoferilor de microbuze,…

După protestul șoferilor de microbuze, Ceban solicită investigarea transportatorilor privați din capitală

agora.md

Primarul Ion Ceban declară că municipalitatea nu va accepta majorarea tarifelor pentru călătoriile cu microbuzul, atât timp cât companiile de transport care operează rutele de microbuz nu vor accepta o serie de condiții. Totodată, primarul solicită Procuraturii Generale, Procuraturii Anticorupție și Centrului Național Anticorupție să investigheze acțiunile administratorilor privați de microbuze din capitală.

Potrivit lui Ceban, în această dimineață nu au ieșit la linie 24 de rute. Alte 19 rute au circulat în pofida protestelor anunțate de companiile de transport.

„Vreau să vă spun că cei care încearcă să provoace această situație sunt oameni înstăriți, cineva își promovează interesele personale”, a declarat edilul în cadrul ședinței săptămânale a serviciilor primăriei, solicitând opțiuni de reziliere a contractelor cu administratorii care au protestat în dimineața zilei de luni.

Primarul susține că majorarea tarifelor la călătoriile cu microbuzul vor fi analizate atunci când transportatorii vor crea condiții bune în transportul public, vor respecta orarele de circulație, vor opri în stații și vor elibera bilete de călătorie. Totodată, municipalitatea solicită transportatorilor să încheie contracte de prestare a serviciilor cu Primăria.

În cazul în care protestele vor continua, Ceban susține că rutele de autobuze și troleibuze vor fi suplinite, iar frecvența circulației curselor va fi mărită. Totodată, se va lua în calcul modificarea orarelor pentru unele instituții, școli, grădinițe și direcții ale Primăriei.