Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Dumitru Udrea a demisionat din…

Dumitru Udrea a demisionat din funcția de secretar general al Guvernului

Secretarul general al Guvernului, Dumitru Udrea, și-a anunțat demisia din funcție în dimineața zilei de miercuri, 23 noiembrie. Cererea de demisie a fost aprobată în aceiași zi de Guvern, în cadrul ședinței care a avut loc la Edineț.

De asemenea, Executivul a aprobat numirea lui Igor Talmazan, actualul șef al Serviciului Vamal, în funcția de secretar general al Guvernului.

Ulterior, pe pagina de Facebook a Cancelariei de stat a fost postat mesajul oficial al lui Dumitru Udrea

„Acum aproape un an, am acceptat invitația Prim-ministrei Natalia Gavrilița pentru funcția de Secretar general al Guvernului pentru o perioadă de cel mult șase luni. Am acceptat această nouă provocare profesională pentru a contribui la un viitor mai bun al țării mele și a fi alături de echipa guvernamentală prin inițierea unor procese importante pentru dezvoltarea europeană a Republicii Moldova. Cu dedicație și responsabilitate, am rămas însă în funcție până astăzi, muncind alături de colegii din Cancelaria de Stat. (…) Sunt încrezător că drumurile noastre se vor intersecta în viitor, iar eu mă voi dedica în continuare bunăstării țării mele”, se arată în mesajul fostului secretar general al Guvernului.

Dumitru Udrea a fost numit în funcția de secretar general al Guvernului în decembrie 2021. Până atunci, acesta a ocupat funcția de secretar de stat la Ministerul Finanțelor.

Dumitru Udrea este licențiat în științe economie și master în sisteme și politici economice. Parcursul său profesional cuprinde activitatea în cadrul autorităților publice, în funcția de consultant principal, Direcția de atragere și coordonare a asistenței tehnice externe la Ministerul Economiei și Comerțului, precum și secretar de stat al Ministerului Finanțelor.

De asemenea, Dumitru Udrea are o experiență de activitate vastă  în cadrul unui șir de proiecte de asistență externă finanțate de UE, SUA, Marea Britanie, Banca Mondială, Banca Europeană pentru Reconstrucții și Dezvoltare, Banca Europeană de Investiții, Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, Fondul UE de Investiții în Vecinătate, PNUD, UNWomen, TAIEX si SIGMA, fiind expert, director de Oficiu în administrarea programelor de dezvoltare, manager de proiect. A efectuat stagii profesionale în Japonia, Austria, Suedia, Italia.