Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Dumbrăveanu: „Valul cel mai mare…

Dumbrăveanu: „Valul cel mai mare de infectați cu noul coronavirus va fi în a doua și a treia săptămână din luna aprilie”

Ministra sănătății, Viorica Dumbrăveanu, susține că valul cel mai mare de infecții cu coronavirus în R. Moldova se va înregistra în săptămâna a doua și a treia din luna aprilie. Totodată, aceasta susține că în toamna anului curent, R. Moldova se va lovi cu un nou val de infecții. Declarații au fost făcute în cadrul emisiunii Puterea a Patra.

Totodată, aceasta a declarat că Organizația Mondială a Sănătății nu exclude că în R.Moldova, numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus ar putea ajunge la 28 de mii, iar cel mai bun scenariu prognozează până la 3 mii de cazuri.

„Valul cel mai mare va fi în a doua și a treia săptămână din luna aprilie. Noi încă nu am ajuns la apogeu”, a susținut Dumbrăveanu.

Ministra Sănătății susține că cetățenii R. Moldova ar putea să iasă din starea de urgență până pe 15 mai.

Ministerul Sănătății a confirmat astăzi, 31 martie, depistarea a 55 noi cazuri de infectare cu noul Covid 19. Astfel, numărul persoanelor infectate în R. Moldova ajunge la 353. Până acum au fost confirmate decesul a patru persoane, dar și 22 de cazuri recuperate.