Principală  —  IMPORTANTE   —   Două curse aeriene pe Aeroportul…

Două curse aeriene pe Aeroportul Internațional Chișinău au fost anulate din cauza unor defecțiuni tehnice la aeronave, anunță Poliția de Frontieră

Poliția de Frontieră anunță miercuri, 22 noiembrie, despre anularea a două curse aeriene pe Aeroportul Internațional Chișinău, din cauza unor „defecțiuni tehnice la aeronave”.

Astfel, au fost anulate două curse aeriene operate de compania „Air Moldova”: 9U 826 „Dusseldorf – Chișinău”, preconizată să aterizeze la orele 11:30, și 9U 850 „Leipzig – Chișinău”, preconizată să aterizeze la ora 12:00.

Anterior, Autoritatea Aeronautică Civilă a venit cu recomandări pentru pasagerii ale căror zboruri au fost reținute sau anulate. În context, cetățenii sunt îndemnați să urmeze anumiți pași, în funcție de situația în care s-au pomenit.

Recomandările Autorității Aeronautice Civile:

„În cazul anulării unui zbor regulat, consultați site-ul www.caa.md, Protecția consumatorilor, zboruri anulate – https://www.caa.md/zboruri-anulate-3-30

În cazul întârzierii unui zbor regulat, consultați site-ul www.caa.md, Protecția consumatorilor, zboruri întârziate https://www.caa.md/zboruri-intirziate-3-29

În cazurile când pasagerul a procurat un bilet de avion de la compania aeriană, pentru o cursă regulată, asistența urmează a fi oferită de către compania dată. Solicitările și reclamațiile vor fi direcționate în adresa companiei aeriene, iar ulterior, în cazul unui rezultat nesatisfăcător, în adresa Autorității Aeronautice Civile – adresa: mun. Chişinău, bulevardul Dacia, 80/2. Concomitent nu ezitați să apelați telefonul consumatorului (022)823583 pentru o consultație.

În cazul unei curse neregulate, charter, atunci când pasagerul a procurat un pachet turistic, prin intermediul unei agenții de turism și nu are legătură directă contractuală cu compania aeriană, asistența va fi acordată de către agenția turistică. Solicitările și reclamațiile vor fi direcționate în adresa agenției de turism, iar ulterior, în cazul unui rezultat nesatisfăcător, în adresa Autorității Aeronautice Civile”.