Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Doi bărbați din Teleneşti sunt…

Doi bărbați din Teleneşti sunt suspectați de punerea în circulație a valutei străine false

Doi bărbați de 21 și 32 de ani, din Telenești,  riscă ani grei de închisoare, fiind suspectați de punerea în circulație a valutei străine false.  Asta după ce, la 18 ianuarie curent, poliția din Șoldănești a fost sesizată de directorul unei bănci comerciale precum că persoane necunoscute au pus în circulaţie valută străină şi anume dolari SUA, cu semne evidente de falsificare. 

Astfel, în urma investigaţiilor efectuate, polițiștii au identificat doi suspecți.La domiciliul şi în autoturismul bănuiţilor, forțele de ordine au depistat 18 bancnote cu nominalul a câte una sută dolari SUA. Valuta ridicată în cadrul acţiunilor de urmărire penală a fost remisă la expertiza tehnico-criminalistică.

Pe marginea acestui caz a fost inițiată o cauză pentru fabricarea sau punerea în circulaţie a semnelor băneşti false sau a titlurilor  de valoare false.

Suspecții au fost reţinuţi şi li s-a aplicat măsura preventivă – arest pe termen de 30 de zile, informează IGP. În cazul în care vor fi recunoscuţi vinovaţi, aceștia riscă de la 5 la 10 de închisoare.