Principală  —  IMPORTANTE   —   Dodon, despre lucrările de reparație…

Dodon, despre lucrările de reparație pe timp de pandemie a Complexului „Eternitate”: Ar putea să ne coste mai scump să le stopăm

Deși lucrările de renovare a Complexului memorial „Eternitate” au demarat în plină pandemie și sunt în continuă desfășurare, președintele Igor Dodon spune că acum prioritari sunt cetățenii, dar nu renovarea Complexului.

Întrebat dacă, în contextul demarării campaniilor de strângere de fonduri pentru spitale și medici, nu ar fi mai bine ca cele 2,3 milioane de lei din bugetul statului să fie alocate pentru lupta cu COVID-19, președintele a spus că lucrările de stopare a reparației s-ar putea să ne coste mai scump decât finalizarea acestora.

„Această reparație a început cu mult înaintea crizei, din câte cunosc. Trebuie de văzut dacă poate fi stopată la această etapă. Ar putea să fie mai scump să o stopăm, decât să o finalizăm. O să verific la ce etapă sunt lucrările, dar reparația a început înainte de perioada de criză. Eu am să verific. Dar ce ține de priorități, probabil săptămâna viitoare o să venim cu rectificări la bugetul de stat”, a spus președintele, fără a menționa dacă rectificarea va ține și de banii alocați pentru renovarea Complexului „Eternitate”.

Deși Dodon spune că lucrările nu au început pe timp de pandemie, Ziarul de Gardă a constatat că acel contrat cu privire la reparația Complexului memorial „Eternitate” a fost semnat la 13 martie, atunci când în R. Moldova erau deja înregistrate 8 cazuri de infecție cu COVID-19. Contractul, cu o valoare de 2,33 milioane lei, era semnat de Agenția Asigurare Resurse și Administrare Patrimoniu a Ministerului Apărării și firma „Magda” SRL pentru „reparația elementelor de bază din cadrul Complexului Memorial „Eternitate”.

Clauzele aferente contractului prevedeau începerea lucrărilor în ziua de 18 martie 2020, imediat după decretarea stării de urgență, iar finalizarea lor – la 30 aprilie, cu o săptămână înainte ca în R. Moldova guvernarea socialistă să sărbătorească împlinirea a 75 de ani de la „victoria în războiul pentru apărarea patriei”.