Principală  —  IMPORTANTE   —   Vicepretora sectorului Ciocana al municipiului…

Vicepretora sectorului Ciocana al municipiului Chișinău, Elena Triboi, despre care ZdG a scris anterior că deținea o gheretă care activa fără schemă de amplasare, și-a dat demisia

Sursa foto: Elena Triboi/ Facebook

Vicepretora sectorului Ciocana din municipiul Chișinău, Elena Triboi, despre care Ziarul de Gardă a scris anterior că o gheretă care aparținea familiei acesteia activa fără schemă de amplasare, și-a dat demisia.

Solicitată de ZdG, aceasta ne-a spus că unul dintre motivele demisiei ar fi o neînțelegere cu pretora sectorului Ciocana, Sinilga Școlnic.

„Invidia și ura (…). O neînțelegere a fost și atât. Nu între colegii mei de la Pretură, ci cu doamna șefă de la Pretură. Mai mult nu vă spun nimic. Conlucrare defectuoasă și abordare neprofesională. Și vreau să vă spun că Autoritatea Națională de Integritate a încetat procedura de control. Nu s-a depistat că am avut conflict de interese, fiindcă ghereta a fost amplasată din 2010 și nu cum a spus preotul Alexei, că atunci când am devenit vicepretoră, în 2020, m-am făcut și cu o gheretă”, a declarat Elena Triboi.

Potrivit dispoziției semnate de viceprimarul Ilie Ceban, mandatul de vicepretoră a sectorului Ciocana a Elenei Triboi a încetat pe 20 ianuarie curent.

Sursa foto: ZdG

Fosta vicepretoră a sectorului Ciocana din municipiul Chișinău Elena Triboi a fost responsabilă de dezvoltarea domeniului social-economic al sectorului, prestarea serviciilor de comerț și alimentație publică, de activitate a piețelor din sector, de protecția socială a populației, exercitând atribuțiile în limita împuternicirilor acordate preturilor de sector.

Ghereta familiei vicepretorei sectorului Ciocana din municipiul Chișinău, Elena Triboi, despre care ZdG a scris în decembrie 2020 că activa fără schemă de amplasare a fost evacuată pe 22 februarie 2021. În cadrul ședinței din 22 februarie a serviciilor Primăriei Chișinău, edilul Ion Ceban a anunțat atunci că ghereta din sectorul Ciocana, care a aparținut vicepretorei sectorului Ciocana din municipiul Chișinău a fost evacuată.

Într-o investigație publicată în decembrie 2020, ZdG a scris că ghereta, care era amplasată în sectorul Ciocana al capitalei, aparținea companiei „Triboi-Com” SRL, fondată de Elena Triboi, cea care deținea funcția de vicepretoră a sectorului Ciocana.

De fapt, Elena Triboi a și indicat în declarația sa de avere și interese, depusă la preluarea funcției, venituri obținute de la acea companie, doar că nu a trecut faptul că este și fondatoarea ei. Din luna august, după ce a fost numită vicepretor, Triboi s-a retras din funcția de administratoare a firmei, rolul fiind preluat de soțul ei, Vasile Triboi.

După investigația publicată de ZdG, mai exact, pe 11 ianuarie 2021, Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a inițiat un control pentru nerespectarea regimului juridic al conflictelor de interese pe numele vicepretorei, însă în luna noiembrie anul trecut, Autoritatea a încetat procedura de control privind respectarea regimului juridic al conflictelor de interese în privința lui Triboi.