Principală  —  Ştiri  —  Social   —   DOC/ Structura organizatorică a ANSP…

DOC Structura organizatorică a ANSP a fost revizuită. Proiectul de lege, avizat de Guvern

Structura organizatorică a Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP) a fost revizuită. Un proiect de lege în acest sens a fost avizat miercuri, 26 ianuarie, de către Cabinetul de miniștri.

Potrivit autorilor proiectului de lege, structura instituției a fost revizuită urmare a redistribuirii unităților în număr de 40 din cadrul Direcției cercetare și inovare în domeniul sănătății, implicate în proiecte științifice, spre necesitatea extinderii capacităților în domeniul de sănătate publică.

Efectivul limită de personal al ANSP va rămâne neschimbat – în număr de 1636 de unități de personal,

„Redistribuirea respectivă se propune din următoarele considerente: situația epidemică în maladiile transmisibile în ultima perioadă este caracteristică cu apariția unor noi maladii cu potențial pandemic (COVID-19, MERS, SARS). Apariția noilor maladii cu transmitere transfrontalieră și cu tendință de răspândire globală impune în sistemul de supraveghere a sănătății publice dezvoltarea și extinderea capacităților și domeniului de diagnostic de laborator.

Totodată, paralel cu metodele clasice de diagnostic este necesară implementarea metodelor noi de diagnostic cu utilizarea tehnicilor de biologie moleculară, care permit monitorizarea circulației diferitor microorganisme, inclusiv virusuri cu capacități de mutație în aria geografică și în timp real”, arată documentul.