Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ Situația epidemiologică privind infecția…

DOC Situația epidemiologică privind infecția COVID-19 în raionul Ocnița se agravează. Numărul localităților din zona roșie a ajuns la 11

Situația epidemiologică privind infecția COVID-19 în raionul Ocnița se agravează. În acest sens, Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică(CNESP) a decis la 1 martie curent, să instituie „Codul Roşu” de alertă în 11 localități din raion. 

Potrivit documentului emis de Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică, din 1 martie, „Codul Roşu” de alertă de infecţie cu noul tip de coronavirus va fi instituit în localitățile Lencăuți, Gîrbova, Bîrlădeni, Verejeni, or. Frunză, Paladea, Bîrnova, Grinăuți-Raia, Rediul- Mare, Mihălășeni, Maiovca

Începând cu 5 martie, pe perioada stării de urgență în sănătate publică, obligativitatea prezentării la trecerea frontierei de stat pe sensul de intrare în R. Moldova, prin punctele de trecere a frontierei din raionul Ocnița, a rezultatului testului COVID-19 negativ, efectuat cu 72 de ore înainte de sosire.

Totodată, în localitățile în care s-a instituit „Codul Roşu” de alertă se sistează activitatea instituțiilor preuniversitare și școlare și se trece la instruirea online.

Conform deciziei, piețele comerciale și agricole din orașele Ocnița și Otaci, dar și din toate localitățile raionului, la fel, vor fi închise până pe 9 martie.

Totodată, sunt interzise desfășurarea slujbelor religioase cu prezența fizică a enoriașilor în incinta bisericilor.

Numărul cazurilor noi de COVID-19 crește îngrijorător pe teritoriul R. Moldova. Alte 1400 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate la 2 martie.

Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 187 847.

În total, 167 442 persoane au fost tratate de COVID-19. Totodată, 4002 persoane au decedat.