Principală  —  Ştiri  —  Social   —   DOC/ Șefa statului a semnat…

DOC Șefa statului a semnat decretul privind rechemarea lui Ruslan Bolbocean din funcția de ambasador al R. Moldova în Ucraina, în Republica Armenia, în Republica Uzbekistan și în Turkmenistan

Foto: Agora.md

Șefa statului, Maia Sandu, a semnat marți, 5 octombrie, decretul privind rechemarea lui Ruslan Bolbocean din funcția de ambasador extraordinar și plenipotențiar al R. Moldova în Ucraina, în Republica Armenia, în Republica Uzbekistan și în Turkmenistan.

„Președintele R. Moldova decretează: Art. 1 – domnul Ruslan Bolbocean se recheamă din funcția de ambasador extraordinar și plenipotențiar al R. Moldova în Ucraina, în Republica Armenia, în Republica Uzbekistan și în Turkmeninstan. Art. 2 – prezentul decret intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al R. Moldova”, se arată în document.

Pe 30 septembrie curent, Cabinetul de miniștri a aprobat rechemarea din funcție a ambasadorului R. Moldova din Ucraina în legătură cu expirarea mandatului.

În 2015, Ruslan Bolbocean a fost numit în funcția de ambasador al R. Moldova în Ucraina. Din 2016, Bolbocean a fost  ambasador al R. Moldova în Republica Armenia, în Republica Uzbekistan şi în Turkmenistan cu reşedinţă la Kiev.

Potrivit declarației sale de avere și interese personale, Ruslan Bolbocean a ridicat în 2020 un salariu de 254 959,80 lei de la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene. Totodată, acesta declară că a obținut venituri de 5000 de lei din arenda a două terenuri, precum și o indemnizație de funcție de la Ambasada R. Moldova în Ucraina în valoare de 42 542 de euro.

Familia Bolbocean deține două apartamente care ar valora 896 276 lei, precum și mai multe terenuri agricole.