Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ Ședință la CSM. Urmează…

DOC Ședință la CSM. Urmează să fie examinate demersuri referitor la alocarea mijloacelor financiare suplimentare unor judecători, printre care și Clima

Membrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) se întrunesc marți, 22 martie, în ședință. Pe agendă sunt incluse 16 subiecte.

CSM urmează să examineze mai multe subiecte importante. Printre acestea se numără subiectul cu privire la transferul unor judecători și desemnarea unor judecători pentru exercitarea atribuțiilor judecătorului de instrucție

Tot marți, membrii CSM urmează să examineze și subiectul cu privire la demersurile președintelui Curții de Apel Bălți, Ion Talpa, președintelui Curții de Apel Chișinău, Vladislav Clima și președintelui interimar al Judecătoriei Bălți, Ion Pâcaleu referitor la alocarea mijloacelor financiare suplimentare.

Membrii CSM ar urma să examineze tot marți și subiectul cu privire la cererile unor judecători și candidați la funcția de judecător de remitere a materialelor Colegiului de evaluare a performanțelor judecătorilor și Colegiului pentru selecția și cariera judecătorilor și Comisiei unice a INJ.

Ordinea de zi:

Vineri, 18 martie, membrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) au aprobat cererea de demisie depusă de către președintele Curții de Apel (CA) Chișinău Vladislav Clima. Decizia a fost adoptată cu 7 voturi pro a membrilor CSM.

Cererea de demisie a fost depusă de președintele Curții de Apel (CA) Chișinău, magistratul Vladislav Clima la 17 martie.

În cererea de demisie, magistratul Clima nu a indicat motivele plecării din sistemul judecătoresc.