Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ România a inclus R.…

DOC România a inclus R. Moldova în lista țărilor cu risc epidemiologic: cetățenii moldoveni vor trebui să stea 14 zile în carantină la intrarea pe teritoriul român

Guvernul României a actualizat lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat. R. Moldova a fost inclusă în listă, astfel că cetățenii moldoveni care călătoresc peste Prut vor trebui să intre în izolare.

România, însă, a exclus Italia de pe lista țărilor cu risc epidemiologic. Astfel, românii care se întorc în România de sărbători nu mai sunt obligați să stea în carantină sau izolare. Autoritățile române precizează că măsura se aplică imediat, relatează Digi24.

În context, Guvernul român a adăugat în listă mai multe state, printre care Turcia și Republica Moldova. În cazul acestor țări, măsura se aplică în 24 de ore de la publicarea listei.

Cei care vin din țările aflate pe listă sunt obligați să stea în carantină 14 zile. Aceștia pot ieși din carantină după a 10 zi, dacă efectuează un test pentru SARS-CoV-2 în a 8 a zi de carantină, iar rezultatul acestuia este negativ și nu prezintă simptomatologie specifică. 

Persoanele care au avut însă COVID-19 în ultimele 90 de zile nu mai sunt obligate să stea în carantină.

De la debutul pandemiei de COVID-19, în R. Moldova au fost înregistrate 130 329 de cazuri de infecție cu virus. În acesta perioada, 112 677 de persoane s-au tratat, iar 2 650 de oameni au decedat din cauza noului coronavirus.