Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ R. Moldova a actualizat…

DOC R. Moldova a actualizat lista statelor incluse în zonă roșie pentru care se impune carantina la intrarea în R. Moldova

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) a publicat vineri, 30 iulie, lista statelor cu risc epidemiologic sporit de transmitere a COVID-19, clasificate ca zonă roșie, pentru care se impune regimul de autoizolare la traversarea frontierei de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova.

Astfel, pe listă au fost incluse 63 de țări, dintre care și Rusia, Franța și Grecia.

Lista integrală:

Potrivit autorităților, persoanele care traversează frontiera de stat pe sensul de intrare în R. Moldova, şi vin, direct sau în tranzit, din statele pentru care se impune regimul de autoizolare, vor completa în mod obligatoriu fișa epidemiologică, precum şi vor semna declaraţia pe propria răspundere de a respecta regimul de autoizolare de 14 zile. 

Lista se actualizează o dată la 7 zile în ziua de vineri și intră în vigoare din ziua de luni a săptămânii viitoare.

Indicatorul pentru includere în listă a statelor pentru care se impune regimul de autoizolare la intrarea persoanelor în Republica Moldova reprezintă rata cumulată de incidență a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile care este mai mare de 100 cazuri la 100.000 populație.