Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ Numărul de pasageri care…

DOC Numărul de pasageri care va fi admis în unitățile de transport public: Polițiștii vor supraveghea procesul de îmbarcare, iar pasagerii fără măști nu vor avea acces

Odată cu relansarea regimului obișnuit pentru transportul public din capitală, numărul de pasageri, în toate unitățile de transport, va fi limitat în contextul asigurării distanței sociale între călători. O Hotărâre în acest sens a fost emisă marți, 16 iunie, de către Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a municipiului Chișinău.

Potrivit Hotărârii, procesul de îmbarcare în unitățile de transport public din capitală – troleibuze, autobuze, microbuze, va fi supravegheat de către forțele de ordin, iar pasagerii care nu vor purta mască nu vor avea acces în transport.

Astfel, în troleibuze și autobuze de capacitate medie și mare vor putea fi îmbarcați 35 – 40 de călători, iar în microbuze nu vor putea urca mai multe persoane decât numărul de locuri pe scaune. Toți pasagerii vor trebui, în mod obligatoriu, să poarte măști pe toată durata călătoriei.

Hotărârea integrală emisă de către Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a municipiului Chișinău:

La o zi după ce transportul public a activat doar în orele dimineții și ale serii, de marți, 16 iunie, microbuzele și troleibuzele vor circula în regim normal.