Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ Guvernul României a actualizat…

DOC Guvernul României a actualizat lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat. R. Moldova a fost inclusă în zona verde

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) din România a actualizat joi, 23 decembrie, lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Potrivit hotărârii, R. Moldova a fost inclusă în zona verde.

Actualizarea listei țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat:

– în zona roșie au intrat: Malta și Aruba;

– în zona galbenă au intrat:

• din zona roșie, în urma scăderii incidenței: Federația Rusă, Serbia și Ucraina;

     • din zona verde, în urma creșterii incidenței: Canada, Bermuda, Puerto Rico, Sint Maarten, Curaçao și Insulele Turks și Caicos;

– în zona verde au intrat: Republica Moldova, Azerbaijdan, Belize, Singapore, Polinezia Franceză și Insulele Saint Vincent și Grenadine.

Modificarea HCNSU nr. 111/2021 pentru stabilirea regulilor de aplicare a măsurii carantinei asupra persoanelor care sosesc în România, valabile în perioada 10.12.2021 – 08.01.2022, în sensul exceptării de la măsura carantinei pentru anumite categorii de personal navigant şi de șoferi.

Hotărârea integrală:

c2g9NmNlNDQ4ZDY4OWMzNGIyNDBlM2QyMjRiMmYzMDQ3YmQ= by Ziarul de Gardă on Scribd

Potrivit autorităților de la București, persoanele vaccinate împotriva Covid-19 nu trebuie să stea în carantină dacă vin din zone aflate pe lista galbenă sau pe cea roșie, însă – spre deosebire de lista galbenă – cei care vin din țări de pe lista roșie nu sunt scutiți de carantină dacă prezintă un test PCR negativ. Cei care vin din zona verde nu mai au nevoie de niciun fel de document.

Măsura carantinei se aplică pentru 14 zile, dar rămâne valabilă şi prevederea potrivit căreia dacă o persoană carantinată face un test COVID-19 în a opta zi de carantină şi rezultatul e negativ poate ieşi din carantină în a zecea zi. Sunt scutiți de carantină copiii sub 6 ani, fără condiții, și cei cu vârste între 6 și 16 ani, dacă au un test COVID negativ.