Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ Guvernul a aprobat tarifele…

DOC Guvernul a aprobat tarifele pentru testarea la noul coronavirus și anticorpi. Precizările MSMPS

Foto: msmps.gov.md

Tariful pentru testarea la noul coronavirus este de 755 de lei, iar pentru determinarea anticorpilor – 293 de lei. O hotărâre în acest a fost aprobată miercuri, 24 iunie, de Guvern.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) precizează că acestea au fost stabilite pentru a permite Companiei Naționale de Asigurări în Medicină (CNAM) să contracteze și să achite serviciile medicale de laborator, dar „nicidecum pentru persoane fizice”.

Totodată, tarifele pentru hemodializă se vor reduce de la 2395 de lei – la 1995 de lei, pentru hemodiafiltrare de la 2645 de lei – la 2195 de lei, iar pentru investigaţia citopatologică de la 125 de lei – la 62 de lei, ceea ce va permite, potrivit autorităților, contractarea suplimentară a 16.000 de ședințe de hemodializă, 2100 de ședințe de hemodiafiltrare și 50 800 de investigaţii, prestate în cadrul screeningului cancerului de col uterin.

Serviciile medico-sanitare incluse în proiect sunt prestate de instituțiile medicale încadrate în sistemul asigurării obligatorii de asistență medicală și finanțate din fondurile asigurării obligatorii de asistență medicală.