Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ Federația Moldovenească de Fotbal,…

DOC Federația Moldovenească de Fotbal, amendată cu peste 28 de mii de euro de către FIFA

Sursa-foto: fmf.md

Federația Moldovenească de Fotbal (FMF) a fost amendată cu 30 de mii CHF, echivalentul a 28 435 de euro, de către Federația Internațională de Fotbal (FIFA) după ce un copil a ridicat o dronă la meciul Moldova-Austria, care a avut loc în luna septembrie curent, pe stadionul Zimbru de la Chișinău.

Potrivit FIFA, amenda a fost aplicată pentru perturbarea ordinii și securității la meciuri „invazia terenului de joc, drona provocând tulburări în timpul imnurilor naționale”.

După incident, disputarea meciului a fost amânată cu jumătate de oră. În ciuda apelurilor crainicului stadionului, drona a continuat să zboare în perimetrul terenului, iar cele două echipe au fost nevoite să revină la vestiare până la clarificarea situației, scrie scrie G4Media.ro.

Proprietarul dronei este un copil de 12 ani care se juca cu aceasta. În zona zona stadionului Zimbru din Chișinău sunt interzise orice fel de zboruri, deoarece este Zonă de Control Aerian (CTR). Părinții copilul riscă o amendă de până la 1.000 de lei moldovenești (circa 50 de euro).

De asemenea, FIFA a dictat o amendă de 8.042 de lire sterline și pentru Scoția, viitoarea adversă de săptămâna viitoare a reprezentantivei Moldovei, deoarece unii suporteri din Scoția au huiduit imnul național al Israelului înainte de calificarea la Cupa Mondială de luna trecută.