Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ Două candidaturi vor fi…

DOC Două candidaturi vor fi propuse plenului Parlamentului pentru numirea în funcția de Avocat al Poporului pentru drepturile copilului

Sursa foto: parlament.md

Candidaturile Tamarei Tentiuc și a lui Vasile Coroi vor fi propuse în plenul Parlamentului pentru numirea în funcția de Avocat al Poporului pentru drepturile copilului.

La etapa interviului din cadrul concursului organizat de Comisia specială pentru selectarea candidaților la funcția de Avocat al Poporului pentru drepturile copilului, Tamara Tentiuc, șefa Direcţiei drepturile copilului din cadrul Ombudsmanului, și Vasile Coroi, directorul executiv al Centrului de Informare și Documentare privind Drepturile Copilului din Moldova, au obținut cel mai mare punctaj, astfel, promovând proba interviului.

Conform CV-ului său, Tamara Tentiuc este șefa Direcţiei drepturile copilului din cadrul Oficiul Avocatului Poporului din 2012. În perioada 1998-2012, ea a activat în calitate de juristă în cadrul Direcției municipale pentru drepturile copilului.

În perioada 11 iunie 2021-8 iunie 2023, Vasile Coroi a fost membru al Comisiei pentru examinarea cererilor de grațiere a persoanelor condamnate.

În total, conform Parlamentului, cinci persoane au fost admise la etapa interviului.

Potrivit legislației, Avocatul Poporului pentru drepturile copilului se numește în funcție cu votul majorității deputaților aleși, pe un mandat de șapte ani, care nu poate fi reînnoit. 

Concursul pentru selectarea candidaților la funcția de Avocat al Poporului pentru drepturile copilului a fost lansat după ce mandatul Maiei Bănărescu a expirat.