Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Directorul spitalului „Sfânta Treime", suspendat…

Directorul spitalului „Sfânta Treime”, suspendat din funcție pentru a conduce centrul de triere de la Moldexpo

Directorul spitalului „Sfânta Treime” din Chișinău, Oleg Crudu, a fost suspendat din funcție. Acesta va conduce centrul de triere care va fi amplasat la Moldexpo. Decizia a fost luată ieri, 31 martie, de Comisia pentru Situații Excepționale.

Potrivit hotărârii, Oleg Crudu va fi suspendat din funcția de director al Spitalului Clinic Municipal Sfânta Treime”pe perioada exercitării funcției de director al Instituţiei Medico–Sanitare Publice Centrul COVID–19. Acesta își va păstra salariul și restul drepturilor salariale de la locul de muncă de bază.

De asemenea, ieri s-a decis ca autoritățile administrației publice locale din municipiul Chișinău vor asigura cu titlu gratuit acordarea tuturor serviciilor comunale necesare activității normale a Instituţiei Medico–Sanitară Publice Centrul COVID–19 Chișinău (servicii de salubritate, servicii de canalizare, servicii de aprovizionare cu apă caldă și rece, servicii de termoficare, alte servicii necesare). Totodată, Agenția Proprietății Publice și Centrul Internațional de Expoziții MoldExpo” vor asigura punerea la folosința Instituţiei Medico–Sanitară Publice Centrul COVID–19 Chișinău a tuturor bunurilor imobile aflate în cadrul complexului Centrul Internațional de Expoziții MoldExpo”.

Tot ieri, 31 martie, Comisia pentru Situații Excepționale a decis că medici din cadrul instituțiilor medicale din țară, inclusiv de la cele private vor fi selectați pentru a activa în noua Instituţie Medico–Sanitară Publică Centrul COVID–19, instituită la Chișinău de către Ministerul Sănătății. Potrivit Nerespectarea prevederilor ordinelor și dispozițiilor emise de către IMSP Centrul COVID–19 Chișinău va constitui temei pentru tragerea la răspundere în conformitate cu legislația în vigoare.

Salarizarea lucrătorilor medicali detașați în cadrul Instituţiei Medico–Sanitare Publice se va efectua pe deplin de către angajatorii de la locul de serviciu/de muncă de bază, cu achitarea integrală a tuturor drepturilor salariale lucrătorilor detașați, conform contractelor de muncă încheiate și legislației în vigoare.

În acest context, Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Apărării vor asigura detașarea personalului aflat în subordine către Instituția Medico-Sanitară Publică Centrul COVID-19 Chișinău cu achitarea integrală a tuturor drepturilor salariale subordonaților detașați, conform legislației în vigoare privind statutul persoanelor detașate.

Premierul Ion Chicu a anunțat la 29 martie că până la sfârșitul acestei săptămâni la Centrul Expozițional Moldexpo va fi amplasat un centru de triere a pacienților aduși cu suspecție la COVID-19. Acesta va avea o capacitate de 700 de paturi. 

Sursa foto: Jurnal.md