Principală  —  IMPORTANTE   —   Detalii noi de la Premier…

Detalii noi de la Premier Energy despre restabilirea furnizării energiei electrice

ÎCS „Premier Energy Distribution” SA informează că, începând cu ora 18:32, IS „Moldelectrica” a permis reconectarea fiderelor de plecare, astfel că dispeceratul şi echipele operatorului de distribuție împreună cu cel al IS „Modlelectrica” continuă reconectarea la reţeaua de medie tensiune a consumatorilor finali.

„Mulțumim consumatorilor pentru înțelegere şi răbdare şi îi asigurăm că sunt depuse toate eforturile pentru restabilirea furnizării energiei electrice în cel mai scurt timp posibil”, anunță operatorul privat al sistemului de distribuție a energiei electrice din R. Moldova.

Între timp, reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne (MAI) anunță că 31 de raioane din țară au fost conectate la energie electrică, din acestea 13 sunt conectate parțial. Totodată, cinci puncte de trecere a frontierei și-au sistat activitatea din cauza lipsei energiei electrice pe teritoriul Ucrainei.

Miercuri, 23 noiembrie, mai multe raioane din R. Moldova, inclusiv municipiul Chișinău, au fost vizate de o pană de curent electric. Reprezentanții companiei de stat SA „Energocom” au anunțat că deconectările au fost cauzate de bombardamentele asupra infrastructurii energetice din principalele orașe din Ucraina și urmare a „efectului domino asupra sistemului energetic moldovenesc”.

Din februarie 2022, R. Moldova și Ucraina formează un bloc comun care a aderat la rețeaua europeană ENTSO-E. Potrivit companiei, acest lucru explică faptul că, deși majoritatea curentului în aceste zile este procurat din România, evoluțiile din Ucraina au consecințe asupra sistemului energetic al R. Moldova.

În ultimele ore, Rusia a bombardat masiv obiective energetice din Ucraina.

Publicitate
Publicitate