• Detalii din cazierul judiciar al șoferiței Porsche-ului: cinci dosare penale și 43 de procese contravenționale

  Detalii din cazierul judiciar al șoferiței Porsche-ului: cinci dosare penale și 43 de procese contravenționale
  vizualizări
  01 octombrie 2019 | 11:52

  În ultimii nouă ani, Svetlana Ungureanu, șoferița care ieri se afla la volanul Porsche-ului implicat în accidentul de pe str. Alba Iulia din Chișinău, a fost trasă la răspundere penală de cinci ori pentru infracțiuni comise în trafic, iar timp de șase luni a ispășit pedeapsa cu închisoarea în Penitenciarul Rusca, pentru că a urcat la volan în stare de ebrietate și fără permis de conducere. Totodată, între 2010-2018, pe numele acesteia au fost întocmite de către agenții de patrulare 43 de procese-verbale de contravenție.

  Informațiile au fost făcute publice de către șeful interimar al Inspectoratului General al Poliției Gheorghe Balan, în cadrul unei conferințe de presă.

  Potrivit acestuia, pe 16 mai 2010 polițistii de patrulare au stopat, la intersecția străzilor Creangă și Bucuriei din capitală, o mașină de model BMW X5 la volanul căreia se afla Svetlana Ungureanu. Aceasta a refuzat să treacă testul pentru stabilirea stării de ebrietate, respectiv Procuratura Buiucani a pornit în privința acesteia urmărirea penală în acest sens și a fost sancționată cu amendă de trei mii de lei.

  În același an, susține șeful interimar al IGP, Svetlana Ungureanu a fost urmărită penal pentru huliganism, dar la 21 decembrie 2010, Judecătoria Râșcani din Chișinău a liberat-o de răspundere penală și a pedepsit-o cu amendă de două mii de lei.

  Pe 31 decembrie 2016, șoferița a fost implicată într-un accident rutier în Orhei, fiind la volanul mașinii de model Porsche Cayenne, implicat în accidentul de ieri de la intersecția străzilor Alba Iulie și O. Ghibu. La 23 octombrie 2017, Judecătoria Orhei a pronunțat o hotărâre în privința acesteia, stabilind că Svetlana Ungureanu se afla în stare de ebrietate avansată, prin care au condamnat-o la patru luni de închisoare, cu suspendarea pedepsei pentru un termen de trei ani.

  În seara zilei de 29 octombrie 2017, la volanul aceluiași automobil de model Porsche Cayenne, Svetlana Ungureanu a fost implicată într-un nou accident. Instanța a stabilit că mașina pe care o conducea, la fel în stare de ebrietate avansată, a intrat pe constrasens, pe str. N. Dimo din Chișinău, și a lovit un alt automobil care se deplasa regulamentar.

  La 6 iunie 2018, judecătoria Chișinău a recunoscut-o vinovată de conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate și în lipsa permisului de conducere, aceasta fiind privată de dreptul de a conduce pentru un termen de doi ani la 11 ianuarie 2016, de către Judecătoria Râșcani din mun. Chișinău.

  Pentru acest episod, Svetlana Ungureanu a fost condamnată la patru luni de închisoare într-un penitenciar pentru femei. Prin aceeași hotărâre a Judecătoriei Chișinău la acest termen a fost adăugată și pedeapsa cu patru luni de închisoare, care i-a fost aplicată pentru accidentul din Orhei. Respectiv, i-a fost stabilită o pedeapsă finală de șase luni de închisoare.

  La 2 octombrie 2018, Curtea de Apel Chișinău a menținut hotărârea respectivă.

  Șeful interimar al IGP, Gheorghe Balan, susține că între 2 octombrie 2018 – 4 ianuarie 2019, Svetlana Ungureanu a executat pedeapsa în Penitenciarul de la Rusca.

  Contactat, Oleg Pantea, purtătorul de cuvânt al Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), a declarat pentru Ziarul de Gardă că Svetlana Ungureanu a stat în închisoare șase luni, între iulie 2018 și ianuarie 2019, fără a fi eliberată înainte de termen.

  Pe 12 decembrie 2018 și Curtea Supremă de Justiție a menținut hotărârea din 6 iunie 2018 a Judecătoriei Chișinău în privința Svetlanei Ungureanu.

  Între 2010-2018, potrivit șefului interimar al IGP, în privința Svetlanei Ungureanu au fost întocmite 43 de procese-verbale contravenționale, cele mai multe pentru:

  • conducerea fara centură – 8 cazuri;
  • ignorarea de sens obligatoriu – 5 cazuri;
  • provocarea accidentelor – 4 cazuri;
  • depașirea vitezei – 2 cazuri;
  • accidente ușoare – 2 cazuri
  • conducerea în stare de ebrietate – 2 cazuri;
  • fară revizie tehnică – 2 procese verbale;
  • parasirea locului accidentului;
  • folosirea telefonului.

  În spațiul public au apărut mai mult secvențe video în care apare Sveltana Ungureanu, fiind în stare de ebrietate, la volanul aceluiași Porsche implicat în accidentul de ieri.

  Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 1000 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe www.zdg.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. Preluarea integrală a materialelor ZdG se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.

  Abonează-te pentru a fi la curent cu toate noutățile!

  Ziarul de Gardă. Singurul ziar de investigații din Republica Moldova. Abonează-te și tu! Abonează-te

  Președintelui Curții de Apel Chișinău „îi pare rău de situația în care a nimerit” asistenta sa, care are un salariu de circa 8000 de lei, dar și-a procurat Porsche

  „Mie îmi pare rău că a fost publicat… sau situația în care a nimerit, dar ea este o profesionistă”, a declarat președintele Curții de Apel Chișinău, Vladislav Clima, în cadrul edițiie din 24 septembrie a…
  Președintelui Curții de Apel Chișinău „îi pare rău de situația în care a nimerit” asistenta sa, care are un salariu de circa 8000 de lei, dar și-a procurat Porsche

  Clima: „Nu ne simțim bine când presa ne etichetează. Încrederea în justiție ar crește doar atunci când se va finaliza linșajul mediatic”

  Președintele Curții de Apel Chișinău, Vladislav Clima, susține că nu a întâlnit în activitatea sa „interferențe politice”, nu are legături cu politicieni, iar decizia de a menține, în 2018, hotărârea primei ins…
  Clima: „Nu ne simțim bine când presa ne etichetează. Încrederea în justiție ar crește doar atunci când se va finaliza linșajul mediatic”

  Votat de CMC: Două terenuri din sectorul Ciocana vor reveni în proprietatea municipalității

  Două terenuri cu o suprafață totală de circa șase hectare din intravilanul capitalei, amplasate pe strada Bucovina, sectorul Ciocana, vor reveni în proprietatea municipalității. O decizie în acest sens a fost a…
  Votat de CMC: Două terenuri din sectorul Ciocana vor reveni în proprietatea municipalității

  Președintele SUA, dat în judecată de nepoata sa

  Mary Trump, nepoată a preşedintelui american Donald Trump, l-a dat în judecată pe acesta joi, acuzându-l pe el şi pe alţi membri ai familiei sale că au înşelat-o cu zeci de milioane de dolari dintr-o moştenire,…
  Președintele SUA, dat în judecată de nepoata sa

  Informații oficiale: Câte cazuri active de COVID-19 sunt în penitenciarele din R. Moldova

  Actualmente, sunt 15 cazuri active de COVID-19 în rândul personalului penitenciar și niciun caz activ în rândul persoanelor private de libertate, anunță joi, 24 septembrie Administrația Națională a Penitenciare…
  Informații oficiale: Câte cazuri active de COVID-19 sunt în penitenciarele din R. Moldova

  COVID-19: Guvernul britanic a lansat aplicația de monitorizare a localizării persoanelor testate pozitiv

  Guvernul britanic a lansat joi o aplicaţie de monitorizare a localizării persoanelor testate pozitiv pentru COVID-19 în Anglia şi Ţara Galilor şi a încurajat populaţia să o instaleze pe telefoanele mobile pentr…
  COVID-19: Guvernul britanic a lansat aplicația de monitorizare a localizării persoanelor testate pozitiv