Principală  —  IMPORTANTE   —   Detalii despre starea de sănătate…

Detalii despre starea de sănătate a celor 231 de pacienți cu COVID-19: 13 pacienți, în stare gravă

Din totalul de 231 de pacienți diagnosticați cu coronavirus, 13 pacienți se află în stare gravă. Informația a fost comunicată de ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale Viorica Dumbrăveanu, în cadrul briefingului din dimineața de duminică, 29 martie.

Potrivit oficialei, la Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga” sunt internați 15 pacienți diagnosticați cu coronavirus, iar 13 se află în stare gravă. Starea de sănătate a pacienților internați (126) la Spitalul „Toma Ciorbă” este de gravitate medie și satisfăcătoare. La Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii sunt internați 14 copii și cinci maturi, iar starea de sănătate este de gravitate medie. La Spitalul Clinic Republican pentru Copii „E. Coţaga” este internată o persoană, iar starea de sănătate a acesteia este satisfăcătoare, iar la Spitalul Clinic al Ministerului Sănătății – 41 pacienții au forme ușoare de îmbolnăvire.

Viorica Dumbrăveanu a precizat că zece persoane infectate cu COVID-19 sunt din stânga Nistrului. Două dintre acestea se află la instituțiile medicale din Chișinău, iar opt – în cele din regiunea transnistreană. Potrivit Ministerului, acestea au o stare de sănătate de gravitate medie și satisfăcătoare.

Până în dimineața zilei de duminică, 29 martie, în R. Moldova au fost confirmate 231 de cazuri de infectare cu COVID-19. Totodată, este cunoscut despre 11 persoane tratate și 2 decese, printre care un medic.

Dintre cele 231 de cazuri, 58 sunt de import, pe când 173 – cu transmitere locală.