Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Detalii despre perchezițiile efectuate la…

Detalii despre perchezițiile efectuate la întreprinderile distribuitoare de gaze naturale

Perchezițiile din această dimineață, 8 noiembrie, care au avut loc la mai multe companii distribuitoare de gaze naturale, au fost efectuate în cadrul unor investigații pe faptul implementării unei scheme frauduloase care au cauzat prejudicii financiare companiei Moldova-Gaz și întreprinderilor afiliate acesteia în proporții de 20.000.000 lei.

Potrivit Procuraturii Generale, perchezițiile au fost desfășurate la întreprinderile ,,Bălți-Gaz”, ,,Ialoveni-Gaz”, ,,Moldovatransgaz”, „Șoldănești-Gaz”.

Materialul probatoriu ridicat de către oamenii legii va fi examinat pentru stabilirea circumstanțelor pe faptul implementării unei scheme frauduloase, care a cauzat aceste prejudicii.

Din materialul probatoriu ridicat fac parte documente relevante cauzei penale, dar și mijloace bănești de proveniență necunoscută, de la persoane publice.

Perchezițiile efectuate sunt corelate cu cele desfășurate la Ungheni-Gaz, luna trecută. Pentru această faptă, legea penală prevede o pedeapsă de până la 15 ani cu închisoarea.