Deși numărul cazurilor de îmbolnăviri prin COVID a scăzut semnificativ și nu mai există presiune pe instituțiile spitalicești, totuși rămân a fi cazurile foarte grave, anunță autoritățile municipale
Primăria municipiului Chișinău anunță că în prezent incidența îmbolnăvirilor cu COVID-19 în Chișinău este de 87 de cazuri la 100 mii de populație, situație care se încadrează în codul de alertă epidemiologică „cod galben”.
Potrivit autorităților municipale, în prezent, în spitalele municipale se află în tratament 294 de pacienți cu coronavirus, inclusiv trei persoane în stare extrem de gravă. Informații în acest sens au fost prezentate luni, 20 decembrie, în cadrul ședinței operative săptămânale a Primăriei de către Boris Gâlca, șef al Direcției generale asistență medicală și socială.
Potrivit lui Gîlca, deși numărul cazurilor de îmbolnăviri prin COVID a scăzut semnificativ și nu mai există presiune pe instituțiile spitalicești, totuși rămân a fi cazurile foarte grave, iar în ultimele 24 de ore în municipiul Chișinău au decedat patru persoane cu complicații ale infecției COVID-19.
„Cât privește vaccinarea, în cadrul instituțiilor medico-sanitare publice și private au fost imunizate în total 285 916 de persoane (prima doză), 186 066 de persoane (II doză) și 7324 de persoane (doza booster). Pe parcursul săptămânii trecute au fost vaccinate 7050 de persoane. Prin intermediul punctelor mobile de vaccinare; troleibuz/autobuz, la data de 19.12.2021 au primit serul anti COVID: doza I-24480 de persoane, doza II-6599 persoane și doza III – 864 persoane. Total doze administrate 31943”, se arată în nota informativă a Primăriei.
Luni, 20 decembrie, în R. Moldova au fost înregistrate 229 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 și 26 de decese.
Ne puteți urmări și pe Telegram, unde publicăm investigații și cele mai importante știri ale zilei, dar și pe YouTube, Facebook, Instagram și TikTok.
Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 1000 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe www.zdg.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. Preluarea integrală a materialelor ZdG se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.