Principală  —  IMPORTANTE   —   Deputatul PDM, Eugeniu Nichiforciuc, testat…

Deputatul PDM, Eugeniu Nichiforciuc, testat pozitiv cu noul tip de coronavirus

Recent, deputatul Eugeniu Nichiforciuc a anunțat că părăsește fracțiunea PDM și că va activa ca deputat neafiliat, dar că va susține Guvernul Chicu

Deputatul PDM, Eugeniu Nichiforciuc, a fost testat pozitiv cu noul tip de coronavirus. Anunțul a fost făcut cu câteva minute în urmă de către liderul PDM, Dumitru Diacov, în cadrul ședinței de astăzi, 21 mai, a Parlamentului.

„Cu câteva minute în urmă am primit un mesaj în care am fost anunțat că Eugeniu Nichiforciuc a fost testat pozitiv la noul tip de coronvirus. Acesta a fost la ședința fracțiunii de ieri, era în mască. S-a păstrat distanța, sper că nimeni dintre colegi nu va avea de suferit”, a anunțat Diacov.

Președinta parlamentului, Zinaida Greceanâi, a propus ca toți deputații să fie testați la noul tip de coronavirus.

Șeful ANSP, Nicolae Furtună, a declarat că cel mai bine este ca testele să fie efectuate la sfârșitul săptămânii curente.

,,Dacă ați contactat în contact aproape, fără mască, la mai puțin de 1 metru și mai mult de 15 minute, dacă se prelevează astăzi testul, rezultatul va fi negativ. Cel mai bine este ca testele să fie prelevate sâmbătă, pe nemâncate și fără fumat”, a susținut Furtună.

La recomandarea Președintelui Parlamentului, Zinaida Greceanîi, testarea deputaților urmează a fi efectuată din resursele personale ale parlamentarilor, iar pentru angajații Secretariatului instituției urmează a fi identificată o soluție de acoperire a cheltuielilor legate de efectuarea procedurii de testare.