Principală  —  IMPORTANTE   —   Deputații ar putea fi imunizați…

Deputații ar putea fi imunizați în incinta Parlamentului

Astăzi, la începutul primei ședințe plenare din cadrul sesiunii ordinare de primăvară din anul 2022, șeful Legislativului, Igor Grosu, a încurajat deputații și angajații Secretariatului Parlamentului să se vaccineze. Totodată, Igor Grosu a comunicat că procesul de vaccinare va avea loc în incinta instituției.

”În această perioadă complicată să fim cât mai atenți și grijulii cu rudele, prietenii, colegii – cu toți cei din jurul nostru. Noi vom crea în continuare toate condițiile pentru ca cei care doresc să se poată vaccina în incinta instituției”, a menționat speakerul, fără a prezenta statistici actualizate despre cum decurge procesul de vaccinare în rândul angajaților Legislativului. Îndemnul speakerului a fost făcut în contextul decesului ex-deputatei Svetlana Căpățînă care s-a stins din viață pe data de 25 ianuarie, în urma complicațiilor cauzate de COVID-19.

Amintim că, în urmă cu două luni, în noiembrie 2021, numărul deputaților imunizați era 90. „Cu pași mici, 90 de deputați îi avem vaccinați”, anunța atunci Igor Grosu, precizând că „mai sunt 58 de persoane nevaccinate pe care o să încercăm să le convingem, să le creăm condiții pentru a-i proteja pe ei, pe noi și pe cei dragi”.