Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Delegația Bisericii Ortodoxe din Moldova…

Delegația Bisericii Ortodoxe din Moldova a ajuns în Țara Sfântă. Cine a mers cu ei?

Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldove anunță că delegația Bisericii Ortodoxe din Moldova condusă de către Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Vladimir, care a zburat spre Țara Sfântă pentru a aduce Sfânta Lumină în R. Moldova, a ajuns în aeroportul din Tel Aviv în prima parte a zilei de ieri, 5 aprilie. Printre cei care au mers cu grupul de preoți este și Gheorghe Cavcaliuc, şeful adjunct al Inspectoratului General al Poliţiei al MAI. 

Ca și în anii precedenți, delegația Moldovei va vizita mai multe locuri sfinte. „În ziua de sâmbătă, dis-de-dimineaţă, ne vom deplasa în oraşul vechi, Cetatea Ierusalimului, la mormântul Mântuitorului, unde conform tradiţiei, se aprinde Lumina Sfântă, în jurul orei 14.00. Sâmbătă seara, în ajun de Paşte, Lumina Sfântă va fi adusă, în faţa Catedralei Mitropolitane „Naşterea Domnului” din Capitală. Sfânta Lumină va fi împărțită preoţilor şi credincioşilor, care o vor răspândi în întreagă ţară”, susține secretarul Mitropoliei Moldovei, Prot. mitr. Vadim Cheibaş.

Amintim că, pe parcursul a mai multor ani, Mitropolia Moldovei a fost ajutată financiar la aducerea „Focului Haric” de către liderul PCRM, Vladimir Voronin, ulterior și de fostul prim-ministru Vlad Filat. Anul trecut, după „Focul Haric” urma să meargă și Igor Dodon, președintele R. Moldova. Însă, acesta nu a mers cu delegație Mitropoliei, pentru că ar fi avut un program încărcat. Și în acest an Igor Dodon nu a mers cu grupul de preoți după Focul Haric.

De secole, Focul Haric este considerat un miracol al Ortodoxiei. După ce Mântuitorul Hristos a fost înmormântat, o lumină puternică a spart piatra şi, de atunci, focul divin se aprinde pe mormântul lui Hristos de fiecare dată, în timpul vecerniei din Sâmbăta Mare, spun credincioșii.

Citiți aici: Mitropolia face publicitate unei companii aeriene

Sursa foto: mitropolia.md