Principală  —  IMPORTANTE   —   Declarațiile fostului vicepreședinte al Parlamentului…

Declarațiile fostului vicepreședinte al Parlamentului Alexandru Slusari după ce a fost numit în funcția de membru al Consiliului de administrație al „Energocom”

Fostul deputat al Platformei Demnitate și Adevăr (DA) din Legislatura a X-a Alexandru Slusari este noul membru al Consiliului de administrație al „Energocom” din partea societății civile. Un anunț despre numirea sa în funcție a fost făcut vineri, 14 aprilie, de către Vadim Bînzari, directorul general interimar al companiei „Energocom”.

„De astăzi avem un nou membru în Consiliul societății S.A. „Energocom”. Reprezentantul societății civile domnul Alexandru Slusari va avea drepturi depline pentru implicare la dezvoltarea strategică a companiei, inclusiv și pentru o comunicare mai eficientă în scopul asigurării transparenței decizionale”, a spus Vadim Bînzari pe pagina sa de Facebook.

La rândul său, Alexandru Slusari a declarat că visul său este ca pe piața energetică din R. Moldova să existe concurență față de prețurile mici și că va activa în cadrul Consiliului „cu remunerare mică, egală cu salariul minim pe economie”.

„(…) Evident că am multe întrebări referitor la activitatea acestei întreprinderii strategice, care în prezent asigură securitatea energetică a Moldovei. Am primit informație din partea conducerii SA „Enegocom”. Voi învăța ceea ce nu cunosc și voi intra în toate detaliile de funcționare a entității respective. și de dorit ca din procesul de furnizare a gazului consumatorilor finali de pe malul drept al Nistrului să fie eliminată Moldovagaz, care, din păcate, în permanent va acționa la noi în țară ca bâtă geopolitică.

Pentru presă și societate promit o transparență maximă. Să nu uităm că este vorba despre banii publici și împrumutul are urmează a fi rambursat din contul contribuabililor. Imediat după sărbători va fi publicată informația detaliată despre achiziționarea gazelor în rezerve, atât din banii creditului BERD, cât și din sursele bugetare. Cred că este necesar să continuăm discuția de ce în perioada scăderii semnificative a prețurilor bursiere, Moldova nu a avut gaz mai ieftin și care a fost rolul Moldovagaz în acest caz. Dar vă rog, un pic de răbdare. Anticipând unele speculații, informez pe toți că voi activa în cadrul Consiliului Energocom cu remunerare mică, egală cu salariul minim pe economie”, a spus Slusari într-o postare pe Facebook.

Alexandru Slusari este unul dintre fondatorii Platformei DA. Anterior a fost vicepreședinte al Parlamentului și a condus lucrările Comisiei de anchetă pentru elucidarea tuturor circumstanțelor devalizării sistemului bancar din R. Moldova și investigării fraudei bancare.