Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Declarația StarNet privind atacul cibernetic…

Declarația StarNet privind atacul cibernetic asupra sistemului informațional

StarNet aduce la cunoștința clienților săi că în data de 26 februarie, în jurul orelor 20:00 au fost publicate pe unele site-uri din Internet informații confidențiale și sensibile despre business-ul StarNet. Informația a fost sustrasă în mod fraudulos prin atac informatic organizat asupra sistemelor IT din companie.

Din informațiile preliminare, atacatorii au folosit un virus care a permis sustragerea frauduloasă a informațiilor, astfel încât atacatorii au avut acces la datele sensibile ale companiei: nume și prenume clienți, ID buletin, telefon și adrese de e-mail.

Toate datele clienților au fost și sunt ținute cu control strict de acces și protejate în sistemul informațional StarNet, dar felul în care a fost făcut atacul a condus la posibilitatea accesării acestora și în format decriptat.

StarNet a întreprins imediat măsuri de protejare suplimentare și a intervenit cu schimbarea parolelor de acces la toate sistemele IT din companie. De asemenea, compania StarNet a adresat în modul stabilit cereri de investigație către toate autoritățile competente pentru cercetarea și găsirea responsabililor de acest atac. Vom depune toate eforturile pentru aducerea în instanță a autorilor acestui incident.

În acest moment, pentru siguranța deplină ne adresăm către clienții noștri să-și modifice parola de acces la Contul Personal StarNet și la adresa de e-mail. Deasemenea dorim să asigurăm clienții noștri că situația este sub control și se iau toate măsurile necesare pentru evitarea unor asemenea cazuri pe viitor.