Declarația StarNet privind atacul cibernetic asupra sistemului informațional

StarNet aduce la cunoștința clienților săi că în data de 26 februarie, în jurul orelor 20:00 au fost publicate pe unele site-uri din Internet informații confidențiale și sensibile despre business-ul StarNet. Informația a fost sustrasă în mod fraudulos prin atac informatic organizat asupra sistemelor IT din companie.

Din informațiile preliminare, atacatorii au folosit un virus care a permis sustragerea frauduloasă a informațiilor, astfel încât atacatorii au avut acces la datele sensibile ale companiei: nume și prenume clienți, ID buletin, telefon și adrese de e-mail.

Toate datele clienților au fost și sunt ținute cu control strict de acces și protejate în sistemul informațional StarNet, dar felul în care a fost făcut atacul a condus la posibilitatea accesării acestora și în format decriptat.

StarNet a întreprins imediat măsuri de protejare suplimentare și a intervenit cu schimbarea parolelor de acces la toate sistemele IT din companie. De asemenea, compania StarNet a adresat în modul stabilit cereri de investigație către toate autoritățile competente pentru cercetarea și găsirea responsabililor de acest atac. Vom depune toate eforturile pentru aducerea în instanță a autorilor acestui incident.

În acest moment, pentru siguranța deplină ne adresăm către clienții noștri să-și modifice parola de acces la Contul Personal StarNet și la adresa de e-mail. Deasemenea dorim să asigurăm clienții noștri că situația este sub control și se iau toate măsurile necesare pentru evitarea unor asemenea cazuri pe viitor.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *