Principală  —  IMPORTANTE   —   De pe 1 august, Moldovagaz…

De pe 1 august, Moldovagaz ar putea sista livrarea de gaze naturale către consumatorii casnici care au datorii față de companie. Ceban: „Vă rugăm să achitați în termen facturile”

Profimedia Images

De pe 1 august, Moldovagaz ar putea sista livrarea de gaze naturale către consumatorii casnici care au datorii față de companie. Un anunț în acest sens a fost făcut luni, 27 iunie, de către președintele Consiliului de administrație al SA Moldovagaz, Vadim Ceban.

Într-o postare pe contul său de Telegram, Ceban a îndemnat cetățenii să achite în termen facturile pentru gazele naturale.

„(…)Vă reamintesc că datoria totală pentru livrarea gazelor naturale către „Moldovagaz” SA pentru perioada 1 ianuarie 2022 – 23 iunie 2022 este de circa 123 milioane de lei, dintre care 105 milioane de lei reprezintă restanțe ale consumatorilor casnici. Vă rugăm să achitați în termen facturile”, a spus Ceban.

Pe 16 iunie curent, compania Moldovagaz a emis un comunicat de presă în care a îndemnat cetățenii să achite la timp și „în termen cât mai restrâns” facturile pentru gazele naturale consumate în luna mai 2022. Potrivit furnizorului de gaze naturale, termenul limită de achitare a facturilor pentru consumatorii casnici este data de 20 iunie 2022.

Pe 31 mai, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a aprobat tariful de 17 lei și 24 de bani (fără TVA) pentru gazele naturale, ceea ce constituie 18 lei și 60 de bani cu TVA inclus. Tariful este afișat în facturi de pe 1 iunie.

Recent, membrii Comisiei pentru Situații Excepționale au decis să prelungească până pe 31 iulie 2022, termenul de plată de către S.A. ,,Moldovagaz”  a drepturilor de import al gazelor naturale transportate prin conducte pe parcursul lunii mai 2022.