Principală  —  IMPORTANTE   —   De luni toate școlile din…

De luni toate școlile din municipiul Chișinău trec în regim online pe o perioadă nedeterminată. Ce se întâmplă cu slujbele în lăcașele sfinte

Imagine simbol

Din 22 martie, toți elevii din clasele I-XII vor învăța de la distanță, iar în orele de vârf, în stațiile de transport public vor fi prezenții carabinierii pentru a nu permite supraaglomerarea acestora. Începând cu data de întâi aprilie, slujbele în lăcașele sfinte se vor desfășura afară. Anunțul a fost făcut de primarul general al municipiului Chișinău Ion Ceban, după ședința Comisiei Municipale Extraordinare de Sănătate Publică.

În mare parte, în cadrul ședinței a fost transpusă hotărârea Comisiei Naționale și au fost adăugate unele măsuri caracteristice pentru Chișinău. S-a decis ca de luni, 22 martie, toate școlile să treacă în regim online pe o perioadă nedeterminată.

„Cu o solicitare vom veni către autoritățile centrale pentru a ne oferi vaccinuri pentru cadrele didactice. Astfel ca în această perioadă să imunizăm profesorii. În municipalitate sunt circa 15 mii de cadre didactice”, a anunțat Ion Ceban.

De asemenea, va fi transmisă o solicitare către MAI pentru ca în orele de vârf să fie prezenți carabinierii în stațiile de așteptare pentru a nu admite aglomerarea în transportul public.

Slujbele în lăcașele sfinte se vor desfășura afară începând cu data de 1 aprilie.

Grădinițele își vor continua activitatea, iar în caz de necesitate se va interveni urgent pe fiecare caz individual cu testări și măsuri.

Piețele, centrele comerciale și localurile HORECA în municipalitate vor activa potrivit deciziei luate de Comisia Națională, cu programul stabilit.

Condițiile și măsurile de protecție pe tot teritoriul rămân neschimbate, termometria, dezinfectarea și purtarea măștilor.

Vor fi efectuate controale și aplicate amenzi dacă vor fi depistate abateri de la hotărâre.

Transportul în Chișinău circulă la capacitate maximă, pentru a evita îmbulzeala.