Principală  —  Ştiri  —  Social   —   De la 50 la 20.…

De la 50 la 20. Numărul de invitații la ceremonii, redus pentru a preveni răspândirea COVID-19

Numărul de participanți la evenimentele festive în unităţile de alimentaţie publică a fost redus de la 50 de persoane la cel mult 20 de invitați. Decizia a fost luată de Comisia naţională extraordinară de sănătate publică(CNESP) pentru a preveni răspândirea virusului Sars-Cov-2, în contextul în care starea de urgenţă în sănătate publică în R. Moldova se prelungește până în data de 15 aprilie 2021.

„Se admite organizarea și desfășurarea evenimentelor festive în unitățile de alimentație publică, cu participarea unui număr mai mic de 20 de inivitați, curespectarea măsurilor de sănătate publică și a Instrucțiunii privind prevenirea infecției COVID-19 la desfășurarea evenimentelor festive în unitățile de alimentație publică, conform Anexei nr. 1 a Hotărârii nr. 21 din 24 iulie 2020 a Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică, cu modificările ulterioare”, se arată în decizia CNESP.

Totodată, se interzice desfășurarea activităților de deservire în unitățile de alimentație publică (de tipul restaurantelor, barurilor, cantinelor, cafenelelor), precum și în unitățile de alimentație publică amplasate în punctele de comercializarea produselor petroliere, centrele comerciale, aeroporturi, porturi internaționale și în punctele internaționale de trecere a frontierei de stat, în intervalul orelor 22.00 -07.00, cu excepția comercializării produselor alimentare la pachet, prin unitățile de alimentație publică de orice tip, cu excluderea posibilității de consumare a acestora în incinta/teritoriul unității.

De asemenea, în această perioadă se va interzice activitatea cluburilor de noapte și a discotecilor.

Starea de urgenţă în sănătate publică în R. Moldova se prelungește până în data de 15 aprilie 2021, cu posibilitatea revizuirii acesteia.

În Republica Moldova, până la data de 15 februarie 2021 au fost înregistrate în total 170 549 cazuri, dintre care 3 661 decese și 158 005 au fost vindecate.