Principală  —  Ştiri  —  Social   —   De la 1 aprilie, în…

De la 1 aprilie, în Chișinău începe prima etapă de înscriere a copiilor în clasa I-a

Primăria municipiului Chişinău informează că din data de 1 aprilie 2021, începe prima etapă de înscriere a copiilor în clasa I prin intermediul platformei on-line http://escoala.chisinau.md.

În acest interval urmează să fie depuse, completate și validate actele de înscriere a copiilor în instituția de învăţământ din districtul şcolar.

Cererea de înscriere, buletinul de identitate al unui părinte şi certificatul de naștere al copilului – sunt actele care vor trebui atașate în format electronic pe platforma menționată.

Pe parcursul primei etape (1 aprilie – 11 iunie) va avea loc depunerea cererilor pentru copiii care vor împlini vârsta de 7 ani până la începutul anului școlar, pentru instituția de învățământ din districtul școlar corespunzător.

Etapa a II-a se va desfășura în perioada 14 iunie – 30 august, curent, și presupune completarea locurilor rămase disponibile din cadrul instituției școlare, precum și a copiilor din alte districte școlare pentru locurile rămase libere.

Pentru mai multe detalii, părinții pot telefona la nr. +373 (22) 20-16-09, program de lucru: luni – vineri, între orele 08:00 – 17:00, pauză de masă: 12:00 – 13:00 sau pot expedia mesaje pe email: escoala@pmc.md

Direcția generală educație, tineret și sport mai a instituit o linie verde: 022 20 16 30 – unde elevii şi părinţii pot sesiza despre actele de corupţie şi plăţile formale și informale în instituțiile de învățământ din capitală.

Potrivit unui comunicat emis de Primăria mun. Chișinău, în anul curent urmează a fi înmatriculaţi copii în clasa I în 122 de instituţii de învăţământ din municipiu, inclusiv din suburbiile capitalei. Numărul planificat de copii pentru a fi înscrişi este de 9156 care vor fi repartizaţi în 340 de clase.