Principală  —  IMPORTANTE   —   De astăzi începe greva transportatorilor…

De astăzi începe greva transportatorilor cu sistarea rutelor naționale

Foto via Facebook

Luni, 7 februarie, începe greva transportatorilor anunțătă de Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto (APOTA) în perioada 7-9 februarie pentru rutele naționale regulate. Protestul are loc în contextul în care Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale (MIDR) nu a dat curs solicitării transportatorilor de a majora tarifele de transport și la serviciile de autogară.

Asociația Patronală a Profesioniștilor din Transporturi „Transportatorul” a susținut protestul transportatorilor și a declarât că sistează, în perioada 7-9 februarie, deservirea rutelor regulate.

La 28 ianuarie, Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto (APOTA) a expediat o scrisoare deschisă în adresa ministrului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu prin care a solicitat, repetat, ca Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale (MIDR) să majoreze tarifele de transport și la serviciile de autogară. În replică, viceprim-ministrul Spînu a declarat că nu va permite creșterea nejustificată a tarfielor. Detalii aici

Atunci, viceprim-ministrul Andrei Spînu a declarat că nu va permite creșterea nejustificată a tarifelor și le-a recomandat transportatorilor să renoveze parcul de autobuze.

În decembrie 2021, transportatorii au organizat un protest, cu sistarea rutelor naționale, împotriva Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale (MIDR) și Agenţiei Naţionale Transport Auto (ANTA) în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN). Atunci, APOTA a cerut reprezentanților MIDR să efectueze calculele și să aprobe tarifele la serviciile de autogară și la serviciile de transport. Vicepremierul Spînu declara în decembrie 2021 că „nu înțelege logica de a solicita majorarea tarifului, dacă atunci când autoritățile le solicită transportatorilor date concrete în baza cărora să fie luată această decizie, nu au nicio reacție”. Detalii aici