Principală  —  IMPORTANTE   —   Cum va fi vremea în…

Cum va fi vremea în următoarele zile, inclusiv de Revelion. Prognoza meteo până pe 4 ianuarie

În noaptea dintre ani vom avea până la -6 grade Celsius. Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat (SHS) în intervalul 29 decembrie – 4 ianuarie, vremea se va menține normală pentru această perioadă, cu valori termice ușor variabile. De Revelion, meteorologii anunță temperaturi de până la 6 grade Celsius și pe alocuri se așteaptă ninsori.

În prima zi a intervalului se va înregistra o medie a temperaturilor maxime de 2 grade Celsius, după care vremea va intra într-un proces de încălzire treptată, astfel încât în perioada de până la 4 ianuarie 2022 mediile temperaturilor maxime vor fi cuprinse între -2 și 6 grade.

Potrivit datelor furnizate de SHS, valorile diurne vor crește treptat spre sfârșit de săptămână.

Sâmbătă, 1 ianuarie 2022, în prima zi a noului în centru și nordul țării vom avea parte de ninsori, iar temperaturile pe timp de zi vor ajunge până la 7 grade Celsius. Pe 2 ianuarie mercurul din termometre va coborî cu câteva grade și va indica, pe timp de zi, -5 grade.

Potrivit meteorologilor, joi și sâmbătă vom avea parte de ninsori.

Astăzi avem două coduri galbene de vreme rea. Hidrologii au emis marți o avertizare de cod galben de ghețuș și un cod galben de scăderea temperaturii medii cu 5 grade Celsius.

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat (SHS), codul galben de ghețuș a intrat în vigoare marți și este valabil cel puțin până joi, pe întreg teritoriu al țării. Specialiștii anunță că în intervalul menționat pe drumuri se va menține ghețuș, iar la sud polei.

Codul galben de scăderea temperaturii medii a aerului cu cel puțin 5 grade Celsius va intra în vigoare miercuri, 29 decembrie, și este valabil până joi, 30 decembrie. Meteorologii avertizează că în intervalul menționat temperatura medie zilnică a aerului va scădea cu 5-7°C.