Principală  —  IMPORTANTE   —   CSE: Termenul de valabilitate a…

CSE: Termenul de valabilitate a autorizației de mediu pentru Uzina Metalurgică din Râbnița, prelungit până la 30 iunie

Sursa foto: MoldStreet

Termenul de valabilitate a Autorizației de mediu privind gestionarea deşeurilor și a Autorizației de emisie a poluanților în atmosferă de la surse fixe, eliberată pentru SATD „Uzina Metalurgică Moldovenească” a fost prelungit până la 30 iunie curent. O decizie în acest sens a fost adoptată în ședința de marți, 31 mai, de către membrii Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE).

Membrii CSE au aprobat noi măsuri de promovare a exportului de produse agricole perisabile de origine din Republica Moldova. În acest sens, Serviciul Vamal împreună cu Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) urmează să elaboreze și să aprobe procedura de realizare a exportului acestor produse prin culoare verzi, instituite la posturile vamale de frontieră.

CSE a aprobat procedura de introducere, de către agenții economici din regiunile de est ale țării, a mărfurilor incluse în Registrul de omologare a produselor de uz fitosanitar și a fertilizanților al Republicii Moldova. Astfel, comercianții urmează să prezinte la Posturile de Inspecție la frontieră ale ANSA o Declarație, în baza modelului anexat la Dispoziție.

S.A. Energocom prelungit contractul pentru încă o lună la prețul de 59,90 per megawatt-oră pentru energie electrică cu MGRES. Un anunț în acest sens a fost făcut de către viceprim-ministrul Andrei Spînu, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, care menționează că Energocom va semna un contract de livrare a 30% de energie în bază cu EnergoAtom (companie de stat ucraineană). Detalii aici