Principală  —  IMPORTANTE   —   Covid-19 în R. Moldova. Starea…

Covid-19 în R. Moldova. Starea pacienților internați în instituțiile medicale din țară: 45 de persoane, în stare gravă

Numărul persoanelor testate pozitiv în R. Moldova, până la această oră, râmâne neschimbat. Bilanțul total – 298 cazuri, dintre care 65 de import și 233 locale.

Numărul și starea pacienților internați în instituțiile medicale din țară:

Spitalul de Boli Infecțioase „Toma Ciorba”: În total – 126 de pacienți, dintre care 31 – stare grava, 63 – stare de gravitate medie și 32 – stare satisfăcătoare.

Spitalul Clinic Municipal de boli contagioase de copii: În total – 17 copii și 6 adulți, dintre care 17 – stare de gravitate medie și 6 – stare satisfăcătoare.

Spitalul Clinic Republical: În total – 13 persoane, dintre care 12 – stare gravă și 1 – stare de gravitate medie.

Spitalul clinic Republican pentru copii „Emilian Cotaga”: Este internată o mamă, starea ei de sănătate fiind satisfăcătoare.

Spitalul Clinic al Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale: În total – 83 de persoane, dintre care 13 – stare de gravitate medie, iar 70 – stare satisfăcătoare.

Spitalul Municipal Bălți: În total – 6 persoane, dintre care 2 – stare gravă, iar 4 – stare satisfăcătoare.

Spitalul Raional Causeni: În total – 5 persoane, dintre care 4 – stare satisfăcătoare, 1 – stare de gravitate medie.

Spitalul Raional Cahul: În total – 1 persoana, stare de gravitate medie.

Materniate Municipală nr. 2: În total – 2 femei, starea satisfăcătoare.

Potivit autorităților, luni, 30 martie, pe lângă cei doi copii care au fost declarați vindecați și externați, au mai fost externați încă trei pacienți de la Spitalul de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă”. În total, până acum, în R. Moldova au fost considerate vindecate și externate din instituțiile medicale 18 persoane.

R. Moldova a înregistrat până acum două decese din cauza infecției de Covid-19, unul fiind din rândurile lucrătorilor medicale. În total, numărul persoanelor testate pozitiv pentru coronavirusul de tip nou a ajuns la 298. Între timp, 15 persoane au fost declarate vindecate și externate din instituțiile medicale.